Майстер-клас по роботі в Google Формах


В рамках педагогічного ІТ-марафону, 11 квітня 2018 року на базі Олександрівської ЗШ І-ІІІ ступенів №1 КЗ «Олександрівське НВО №1» педагогічні працівники закладу продовжили роботу з використання ІКТ у освітньому просторі.
Учителем математики та інформатики Дахно Л.О. було проведено майстер-клас по створенню анкет та тестів в додатку Google-форм.



Для початку роботи із Google Формою необхідно зайти в додаток Google Диск (для зареєстрованих користувачів) та
1) клікнути на "Створити", після чого з’явиться меню, в якому необхідно обрати "Форма", після чого надати (не надати) доступ до неї користувачам, які вже мають доступ до папки, в якій Ви створюєте форму. 
2) Далі необхідно вказати назву та загальну форму документу.
3)Згодом, з’явиться пуста форма, в якій необхідно описати ту кількість питань, яку Вам необхідно (для цього, натискаємо на "Додати елемент" та створюємо питання)
4)Для кожного питання необхідно вказати:
а) назву запитання,
б)пояснення до нього,
в) тип запитання ( множинний вибір,текст, текст абзацу,прапорці,шкала, сітка, дата, час)
5) обрати, чи є це питання обов’язковим для заповнення ( в разі відсутності відповіді, дане поле буле світитись червоним та без його заповнення відповіді надіслати буде неможливо) 
6)Після опису усіх необхідних полів(питань) натиснути "Надіслати форму" ( в лівому верхньому куті вікна), та "Готово" після чого Форма буде створена.
Після цього, необхідно налаштувати доступ користувачам, які будуть заповнювати дану форму.
В разі, якщо Ви хочете, щоб доступ до даної форми мали лише користувачі Вашого домену (корпоративного) після створення Форми необхідно поставити галочку у полі "Щоб переглянути цю форму, необхідно ввійти в обліковий запис [назва] ( що знаходиться зверху, на початку форми "Налаштування форми").
За допомогою Google Форм можна легко і швидко планувати заходи, складати опитування та анкети, а також збирати різну інформацію.
Форму можна підключити до електронної таблиці Google, і тоді відповіді респондентів будуть автоматично зберігатися в ній.

Немає коментарів

На платформі Blogger.