Ходить світом Миколай...


Взимку є чимало свят, яких з нетерпінням чекають дорослі та діти. Цей святковий зимовий час розпочинається 19 грудня, коли відзначається День Святого Миколая. Здавна Микола Угодник вважався другом і покровителем дітей та мореплавців. У народі його прозвали Миколою Угодником за його покірність Богу та добрі справи. Микола Чудотворець жив приблизно в ІІІ – ІV ст. Навіть його мощі після смерті мають силу зцілювати тисячі людей. Напередодні цього дня діти згадують усі свої добрі та погані вчинки, а також пишуть листи до Святого Миколая. Дорослі ж просто сподіваються отримати якийсь подаруночок, адже хоч маленький презент приємно отримати кожному. Це довгожданий день року, адже невідомо, що на тебе чекає – подарунок, а чи може різочка?! Слухняних діток під подушкою чекають гостинці, а от бешкетникам варто задуматися про свою поведінку та чекати в подарунок тільки різочку.

Свято Миколая вважають одним із найбільш шанованих у православному світі. Тому 19 грудня 2018 року учні нашої школи відзначали День Святого Миколая – покровителя всіх мандрівників та дітей.


Неперевершене свято готували учні 5-А класу разом із класним керівником Дахно Л.О. та педагогом-організатором Носенко Н.К. Для учнів 1-4 класів було проведено літературно-музичну композицію «Антипкова досада». Шкільна родина мала змогу побачити інсценізовану виставу, яка донесла до дітей думку, що треба вірити в чудеса, святих і диво обов’язково здійсниться, бо Святий Миколай, крім того, що роздає подарунки, завжди є там, де панує розпач, скорбота, біда. Він завжди приходить на поміч тим, хто щиро молиться до нього. Хочеться відзначити чудову гру юних артистів, які передали настрій та характер героїв та донесли до глядачів, що необхідно бути добрими, чесними, працьовитими, допомагати іншим.

Всі присутні були задоволені дійством.

Тож нехай Миколай-чудотворець дарує всім радість, щастя і довголіття.

Немає коментарів

На платформі Blogger.