Година коду: юні розробники Minecraft


3-9 грудня 2018 року в рамках Всесвітнього тижня інформатики у школах по всьому світу пройшла «Година Коду» - щорічна глобальна ініціатива, метою якої є стимулювання дітей та дорослих до вивчення програмування.
«Година Коду» стала популярною у 180 країнах саме через свій унікальний формат, який чудово допомагає відчути себе програмістом. У формі гри та зі зрозумілими інструкціями дитина за одну годину вчиться писати код, відразу бачить результат своєї роботи і пишається зробленим. Багатьом дітям це допомагає розпалити інтерес до навчання, переконатись, що інформатика є цікавою та творчою, доступною для будь-якого віку, для всіх учнів та розширити світогляд. При цьому усе це абсолютно безкоштовно.
Година Коду проводиться громадською неприбутковою організацією Code.org, яка має на меті поширення інформатики у школах, а також залучення більшої кількості жінок та національних меншин до цієї галузі.
Долучилися до всесвітнього флешмобу й учні Олександрівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 КЗ «Олександрівське НВО №1»


В режимі он-лайн діти мали змогу спробувати себе у ролі справжніх програмістів, та ще й отримати за це справжній сертифікат. Учні 6-10 класів у захваті керували героями Minecraft. З кожним етапом завдання ускладнювалися, і в межах 14 завдань, розрахованих приблизно на годину часу, учні знайомилися з базовими конструкціями програмування: циклами на певну кількість повторів та умовними повторами, а також із розгалуженнями "якщо" та "якщо-то-інакше".


Діти впевнено виконали поставлені завдання, створили свою невелику гру і отримали сертифікати та купу задоволення від процесу створення власного програмного продукту. А це найголовніше!

Немає коментарів

На платформі Blogger.